Heren, houd je poten thuis!! Aanrandingen in Keulen (update!)

Het overgrote deel van de
plegers van seksueel geweld is man!
Ik moet eigenlijk hard werken aan mijn studie, maar toen ik last dat tijdens de jaarwisseling in het Duitse Keulen tientallen vrouwen zijn aangerand en beroofd kon ik het niet laten om toch even dit bericht (en de updates) met jullie te delen. 

What the f*ck stelt dit voor? 

Naar schatting zijn er meer dan 80 vrouwen slachtoffer geworden. Volgens de politie zijn er zelfs twee vrouwen verkracht. Telegraaf.nl meldt dat er zeker duizend mensen rond het centraal station van Keulen stonden toen er met vuurwerk werd gegooid. Na tussenkomst van de politie ontstonden er kleinere groepen die vervolgens vrouwen omsingelden, om hen vervolgens te betasten.
Vaak waren deze aanrandingen voornamelijk bedoeld om de vrouwen vervolgens te kunnen bestelen. Ook dit wordt echter ontkend door de Duitse politie. "In werkelijkheid was het net andersom, ze begingen de aanrandingen louter voor hun seksueel amusement."

Volgens getuigen zou het gaan om mannen met een Arabisch en Noord-Afrikaans uiterlijk, maar niet om vluchtelingen volgens de politie. Duitse misdaadverslaggever Oliver Köhler meent dat de politie niet eerlijk is en dat de groep allang bekend is bij de politie als zijnde Noord-Afrikaanse asielzoekers. Helaas heeft hij geen harde bewijzen. Inmiddels is de Duitse politie hem -anoniem- bijgevallen. Volgens hen had het merendeel een Syrische nationaliteit en papieren voor een asielaanvraag op zak.

Slachtoffer
De Duitse Julia vertelt aan de Duitse zender WDR over de bedreigende situatie. Zij was met haar vriend onderweg naar het station maar konden door ongeregeldheden op het stationsplein niet naar het perron. “De sfeer was zeer agressief. Plotseling werd ik van achteren door verschillende mannen gepakt, zonder dat mijn vriend het doorhad.”

Ze vertelt dat ze zeker weet dat het om meerdere mannen zou gaan want ze voelde hun handen tegelijkertijd op haar borsten en billen.

'We komen terug en maken je af'
Enkele vrouwen vluchtten het Excelsior hotel binnen en kregen hulp van de portier. Deze kreeg hierop zelfs doodsbedreigingen naar zijn hoofd geworpen!

Inmiddels hebben meer dan zijn er 106 aangiftes gedaan en heeft politie Keulen enkele daders in het vizier en menen ze dat het om van te voren bedachte misdaad gaat. Ze houden hun hart al vast voor de Carnaval..

Hoewel het nieuws niet echt veel aandacht kreeg zijn er gelukkig meer verontwaardigden waaronder de Nederlandse politica Dilan Yesilgoz, die de mensen oproept de straat op te gaan om te voorkomen dat de daders het idee krijgen hiermee weg te komen.

Reactie van premier Rutte
Ook premier Rutte heeft zich inmiddels uitgelaten over de massa-aanranding. Hij noemt de gebeurtenissen in Keulen "walgelijk en te bizar voor woorden". De premier spreekt in een reactie de hoop uit dat de Duitse autoriteiten de daders van de aanrandingen zo snel mogelijk weten te traceren en oppakken. "Dit moet afgestraft worden."

"Ook in Nederland moeten we alert blijven, zegt Rutte. Dat zijn we ook. Wat niet helpt is stigmatiseren en olie op het vuur gooien. Daar ga ik dus niet aan meedoen." Bron; NOS

Reactie Henriette Reker (burgemeester van Keulen)
Inmiddels staat er een politiek schandaal op het punt van uitbreken in Duitsland, waar de autoriteiten de massaverkrachtingen tijdens het Nieuwjaarsfeest in Keulen onder het tafelkleed probeerden te vegen. De controverse werd nog groter toen de burgemeester van Keulen de boel bagatelliseerde. Volgens haar zouden vrouwen zeker moeten gaan feesten, maar zich wel ´voorbereiden´.. 

Zucht.. Ik mag het wellicht niet zeggen, maar dit is typisch zo´n vrouw die een grote mond durft te hebben omdat niemand haar met een vinger wilt aanraken, al had ze €500 euro in dr BH verstopt..

Update 8 januari:
Naakt protest door Moiré (Twitter)
Op het plein voor de dom in Keulen heeft de Zwitserse kunstenares Milo Moiré naakt geprotesteerd (dammit, met zo'n lijf deed ik dat ook) tegen de aanrandingen van vrouwen die daar tijdens de nieuwjaarsnacht plaatsvonden. In haar handen hield ze een pancarte met daarop de woorden "Respecteer ons! We zijn geen loslopend wild, zelfs als we naakt zijn!".







Update 08 januari:
Keulse Politiechef Wolfgang Albers op non actief gezet.
Albers is niet langer de baas van de politie in Keulen. Vrijdag kwam abrupt een einde aan zijn loopbaan door aanhoudende kritiek op zijn optreden bij de aanrandingen en berovingen tijdens de jaarwisseling. De burgemeester van Keulen, Henriette Reker, nam eerder afstand van de leiding van de politie in haar stad. Ze heeft grote kritiek op de manier waarop de politie informatie heeft verspreid over de gebeurtenissen op nieuwjaarsnacht, zei ze in een officiële verklaring....


Luc van Laere geeft in Het Laatste nieuws een aantal tips hoe je als vrouw jezelf het beste kunt verdedigen.


Update 10 januari: 
Aantal aangiften Keulen was gestegen naar 379 en nu zelfs naar 516 
Het aantal aangiftes vanwege diefstal of aanranding rond de jaarwisseling in Keulen is zondag gestegen naar 516. De Keulse politie liet zaterdag al weten dat het eerder genoemde aantal van 170 aangiftes was verdubbeld tot 379. In zo'n veertig procent van de ruim vijfhonderd aangiftes wordt melding gemaakt van seksuele delicten (snelle rekensom: dat zijn er zo'n 200).
Volgens de Duitse minister waren deze aanvallen georganiseerd, het zou om te grote groep gaan om toeval te zijn.

Zaterdag is er tevens een Pegidabetoging gehouden.


Update 11 januari:
In het centrum van Keulen zijn zondag bij twee afzonderlijke incidenten buitenlandse inwoners aangevallen. Daarbij raakten twee Pakistanen en een Syriër gewond, zo berichten lokale media. Twee moesten voor behandeling naar het ziekenhuis. Waarschijnlijk houdt deze aanval verband met de massa-aanrandingen. 

Blijkbaar is het volk het heft in eigen hand aan het nemen, wat mij toch echt de taak van de politie lijkt, tenzij het om directe verdediging gaat.

Ook in Nederland merken we direct de haat op die dit nieuws teweeg heeft gebrackt, te zien aan de zetelstijging van de PVV: 'Keulen' levert Geert Wilders monsterscore op: 41 zetels

Maar mensen, denk eens na. Ja dat de meeste verdachten inmiddels vrijwel zeker asielzoekers zijn, dat weten we nu wel. Meestal is er een reden dat er vrijwel alleen jonge mannen aankomen, en dat brengt zeker risico's met zich mee. Om dan meteen weer de hele buitenlandse/moslim gemeenschap over een kam te scheren? Kom op zeg!

Het juiste punt
Daarnaast lijkt het debat zich verplaatst te hebben naar het wel of niet toelaten van asielzoekers, maar waar is de aandacht voor het seksuele geweld dat deze vrouwen is aangedaan?? Het lijkt me dat dit voorop gesteld moet worden.
Laten we niet hypocriet zijn, ook in Nederland zijn aanrandingen en verkrachtingen aan de orde van de dag. Respectievelijk 11% en 31% van de mannen en de vrouwen tussen de 15 en 25 jaar heeft ooit in zijn of haar leven fysieke seksuele grensoverschrijding meegemaakt. Bij mannen en vrouwen tussen de 25 en 71 jaar is dit respectievelijk 13% en 42% (bron).

Het overgrote deel van de plegers is man
Uit informatie die verstrekt is door slachtoffers, kwam naar voren dat de dader bij 98% van de vrouwelijke en bij 58% van de mannelijke slachtoffers een
man/jongen (of groep) was (bron).

Helaas kon ik zo gauw geen cijfers terugvinden van de verhouding allochtoon/autochtoon betreft de plegers, maar uit eigen ervaring kan ik zeggen dat Nederlandse mannen hun pootjes ook makkelijk uitsteken. Iedere groep heeft zijn rotte appels!

Lees ook de reactie van Sunny Bergman, slachtoffer van seksueel geweld, waarvan ik hier een klein stukje uitgelicht heb>>>


Tot zover, 
I'll keep you posted!


Update 13 januari
Wat in Keulen gebeurde heeft een naam: taharrush jama’i. Dit moet je daarover weten:
Het Bundeskriminalamt (BKA), een beetje het FBI van Duitsland, is er ondertussen van overtuigd dat wat in de nacht van oud op nieuw in Keulen gebeurde taharrush jama’i was: een vorm van collectieve, georganiseerde, bijna rituele seksuele aanranding. Die geplande groepsaanrandingen, vaak tijdens grote evenementen en festiviteiten, zijn in Arabische landen al langer een bekend probleem. Bron: Newsmonkey


0 reacties:

Post a Comment